Geroosterde feta met röstirondjes en groenten
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette en de paprika in stukjes van 2 cm. Snijd de uien in partjes van 1 cm.
- Doe de groenten met 3 eetlepels olijfolie in een kom. Pers de knoflook erboven en voeg de oregano toe. Meng de groenten goed en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten over de ovenschaal of bakplaat. Leg er de röstirondjes tussen. Leg in het midden de feta.
- Besprenkel de feta met de laatste eetlepel olijfolie en bestrooi met wat peper.
- Rooster in de voorverwarmde oven de röstirondjes met de groenten en feta in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Baked feta - geroosterde feta - is niet voor niks een hit op het menu. Geroosterd in de oven wordt de feta intens van smaak, zacht en romig. Perfect voor een snel hoofdgerecht met knapperige röstirondjes en geroosterde groenten.
- Tip: Past niet alles in de ovenschaal of op de bakplaat? Rooster de rest van de groenten dan op een tweede bakplaat en leg ze later bij de gebakken feta.
- Tip: Lekker met een schaaltje Kalamata-olijven.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 625 kcal
- 39 g vet waarvan 12 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen